Μαριάννα Λουκάκη

163098_136966786361278_2466211_n


Μαριάννα Λουκάκη

Η Μαριάννα Λουκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Απόφοιτος των Σχολών

-Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Δ.Γρηγοριάδου (Δίπλωμα Καθηγήτριας Χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού)

-The Urdang's Academy of Dance and Performing Arts", London,  με Υποτροφία από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών)

-Εθνική καλοκαιρινή Ακαδημία της Βάρνας, Βουλγαρίας.

-Ανώτερη Σχολή Δραματικής Μ.Β. Τράγκα (Δίπλωμα Υποκριτικής από το Υπουργείο Πολιτισμού)

-Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Έχει χορογραφήσει για το "Bloomsbury Theatre" του Λονδίνου και για πολλές Θεατρικές παραστάσεις σε Κεντρικά Θέατρα της Αθήνας.

Επι σειρά ετών ανήκε στο δυναμικό του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με πολλά έργα στο ρεπερτόριο της, όπως Μπαγιαντέρα, Δον Κιχώτης, Ζιζέλ, Ωραία Κοιμωμένη, Ζορμπάς, Σεμπάστιαν, Πακίτα κ.α.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε Θεατρικές παραστάσεις με σπουδαίους σκηνοθέτες (Γ. Κιμούλης, Σ. Φασουλής, Σμαρούλα Γιούλη, Β.Τσιβιλίκας, Κ.Τσιάνος, Γ.Αρμένης, Γ.Αναστασάκης, Α.Καλογρίδης, Κ.Δαμάτης,κ.α.)

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές, "Στο παρα 5" (μαφιόζα νοσοκόμα), "Μου λείπεις" με συμπρωταγωνιστές τους Γ. Φερτή και Θ.Μπαζάκα, "Σαββατογεννημένες",κ.α.

Η μακρόχρονη Χορευτική της πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και η πολυετής διδακτική εμπειρία της σε Σχολές αναγνωρισμένες από το Κράτος την καθιστούν μοναδική στο είδος της και πολύ αγαπητή στους μαθητές της, όλων των ηλικιών!

Οι μαθητές και σπουδαστές της Σχολής της, χορεύουν εν συνεχεία σε μεγάλα Χορευτικά Gala του ΣΙΣΧΕ και άλλων φορέων, Video Clip, στις Παραστάσεις της Σχολής που γίνονται κάθε χρόνο σε μεγάλα Κεντρικά Θέατρα, καθώς επίσης και στην Εθνική Λυρική Σκηνή (24-30 Απριλίου 2015, "Σταχτοπούτα", σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δέκα μαθήτριες μας χορεύουν τα "Αγγελάκια", με το Μπαλέτο της ΕΛΣ).